Plan b

Korisnička ocjena:  / 1
LošeNajbolje 

Plan b

     Sjećam se mladosti. Dolazio bi ti na vrata niseći otrgnutu ružu iz susjedovog vrta, popravio košulju I frizuru te tek tada stisnuo zvono. Tvoja majka bi uvijek otvorila nakon drugog zvona. Prvo bi me pogledala ispod naočala preko lanca I promrmljala: "Opet ti". Nastavila bi ona no ni tada nisam znao što mi je prigovarala jer ti bi stajala na drugoj stepenici I ništa mi više nebi bilo važno. Koliko sam si samo puta zabio ružin trn do kosti kada bi vidio tvoj osmijeh. Gledali bi se preko ramena tvoje majke dok nebi odbrojala svoje, sve dok joj se nebi provukla ispod ruke I u trku me odvukla za ruku. Možda me tvoja majka nije voljela jer joj nikad nebi rekao doviđenja I otrčao bi s tobom, otrčao u mladost.

 

 

    Sjećam se mladosti I tuge u njoj najveće kada bi pozvonio već sedmi put a nitko otvarao nebi. E da smo barem imali mobitele u to vrijeme, makar samo za takve slučajeve. Tada sam samo mogao napisati pismo koje bi nosio kao plan b, plan kojeg sam se najviše bojao. Ostavio bi pismo u sandučiću nek' znaš da sam bio tu i pozvonio još koji put za svaki slučaj.

 

    Tvoja vrata su bila bijela kao I ova na odijelu kardiologije pa se vratih u mladost da ubijem desetak minuta vremena dok čekam posjete. Samo da ne mislim što će mi reći glavna sestra kad otvori, da ne strahujem, ja razmišljam o mladosti. I makar suze mi na stare oči tera kad se sjetim što smo sve prošli zajedno a sad ovako u nemilosti čekam, ja rađe plačem o vremenu što je prošlo nego da se bojim vremena što nas čeka. 

 

Prolaze doktori I sestre u bijelim mantilima pa se propnem na prste nebi li te vidio kroz bijela vrata kako hodaš hodnikom odjela jer znam ja tebe. Dokazat ćeš ti njima da je moguće I da im sve škole I sva medicina ne važe kad si ti u pitanju. Da su njihove dijagnoze kao riječi tvoje majke što nikad nisu bile važne. I da mi ne treba više plan b makar zvonim već tisuću puta.

Webstilus / Portal za kućne ljubimce / Portal za umjetnike / Knjige za djecu / 100% besplatni oglasnik / Zagrepčani / AFA alge - Klamatska alga / Biblija / Portal za knjižničare i knjigoljupce / Portal za sve i svakoga
Joomla templates by a4joomla