Svakidašnjica

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

Svi komentiramo stanje u našoj zemlji dakle ono što nam novinari prenose, političari govore ili ne govore. Nisam u ni jednoj stranci i znam, znam da smo imali Tita. Jednog kojeg je cijenio cijeli svijet. Nedavno smo bili posjetiti Brijune, upoznati smo sa svime ali ovo današnje stanje pred kapitalizma jer mi ga još nemamo a imamo samo pljačku i nesnalažljivost, nespremnost mnogih koji bi trebali postati kapitalisti mali obrtnici ali to mnogi ne mogu postati jer nemaju s čime a mnogi koji su pokušali i iz raznoraznih razloga propadaju. Treba znati što se dobro prodaje i što čini prihod kao naprimjer one čašice za kavu i tople napitke političara iz stranke HDZ a nisam mu upamtila ime. Ima poduzetnika ne da nema i neki dobro i zarađuju ali većina se gubi i ne snalazi u ovoj općoj nezaposlenosti kad ustvari moraš sam izmisliti posao, prekvalificirat se i još imati sve uvijete da možeš otvoriti obrt za život ne za neki veliki luksuz. Ipak su mnogi  prije bili puno sigurniji što se posla tiče a ovo novo stanje osjećati će i djeca koja idu sad u vrtić.

Danas sam tužna jer sam se srela sa bivšim kolegama iz " 3. maj-a " gdje sam radila ali smo se sakupili na sahrani naše kolegice. Mnogi su otišli u prijevremene mirovine. Mnogih više nema od mnogobrojnih ali sretnemo se. Živi se. Mnogi traže pomoć i ljudi pomažu ali nije li to stvar naše države a ne mnogobrojnih humanitaraca i volontera, za sve, od, do. Sve se svodi na volontiranje i humanitarno i tako narod bez političara riješava što se riješiti da. Kao da ih nema a ima ih previše na grbači koga?

Voljela bi da sam ovih dana bila u stanju napisati stih ali odmoriti ću misli i pročitati nečije stihove iz nekih starih knjiga i sa portala.Ovakva svakidašnjica nas svih iscrpljuje od svakodnevnih saznanja i demantiranja.

 

 

Webstilus / Portal za kućne ljubimce / Portal za umjetnike / Knjige za djecu / 100% besplatni oglasnik / Zagrepčani / AFA alge - Klamatska alga / Biblija / Portal za knjižničare i knjigoljupce / Portal za sve i svakoga
Joomla templates by a4joomla