Uskrs

Korisnička ocjena:  / 1
LošeNajbolje 

Nakon korizme koja je nastupila nakon Pepelnice proslavili smo i najveći kršćanski blagdan Uskrs ili Vazam, Vazanj ili kako se sve naziva u Lijepoj našoj. Vidimo da su se svi pobrinuli da svi osjete i kušaju delicije za blagovanje uskrsnih delicija koje smo i sami spremali. Blagoslovila se hrana mada je velečasni na blagoslovu rekao da bi blagoslovio i piće. U crkvi je na bdijenju uvijek najljepše. U Vatikanu je bilo mnoštvo vjernika i vjerujem da je biti tamo bio poseban doživljaj. Vjernicima je to vjera, ateisti nek ostanu ateisti u izričaju i biraju druge teme vezane za ateizam. Da je mnogima teško nekima više nekima manje upoznati smo i informirani.

Dana 23. 04. održati će se noć knjige i od mnogobrojnih prijava za taj dan tko će gdje čitati i predstaviti knjige, kratke priče, čakavski brand u Rijeci i okolici upoznata sam preko portala. Već ću nešto od velikog sadržaja prijavljenih književnika, pisaca nešto odabrati. U korizmi sam ponovno čitala knjigu "Ignacijeva plava ruža" najpoznatije i najproduktivnije Riječke književnice Dijane Rosandić koja svake godine, od kad je dobila nagradu Drago Gervais za knjigu Lanterna, izda jednu do dvije knjige godišnje a uredila je i mnogo knjiga svog pokojnog supruga Rozaria Jurišića - Vrgada. Uvijek ih rado i ponovno čitam. Preporučam knjigu " Ignacijeva plava ruža" i još uvijek očekujem webstilusov zbornik. Naša ministrica za kulturu srezala je dosta knjiga koje bi trebalo otkupiti ministarstvo kulture ali književnici, pisci su neumorni. Piše se više nego ikada do sada a to se može vidjeti po broju natjecatelja za pojedine natječaje. Nadam se da će noć knjige privući veliki broj ljubitelja pisanja i knjiga.

Webstilus / Portal za kućne ljubimce / Portal za umjetnike / Knjige za djecu / 100% besplatni oglasnik / Zagrepčani / AFA alge - Klamatska alga / Biblija / Portal za knjižničare i knjigoljupce / Portal za sve i svakoga
Joomla templates by a4joomla