I konje ubijaju. Zar ne?

Korisnička ocjena:  / 2
LošeNajbolje 

Starija generacija pamti film "I konje ubijaju. Zar ne?". Film, koji je sniman za velike svjetske krize kad su se zbog nedostatka prihoda takmičili u plesu, plešući tjedan dana bez prestanka za veliku novčanu nagradu. Mene svi ti rijati šovovi podsjećaju na taj film. Tko izdrži do kraja šoa slijedi velika novčana nagrada. Mada ovi novi rijaliti šovovi nisu toliko naporni kao oni u istoimenom filmu. I što djecu u svemu tome najviše zanima? Ono ispod plahte. Sve to govori u kojoj smo krizi društva, besparice i nuđenju velikih novčanih nagrada za one koji najdulje izdrže zatvoreni međusobno u prostoru koju neprekidno nadziru kamere. Sve za novac, bogaćenje, za neke besplatan smještaj za neke dokaz izdržljivosti van obitelji, svega i svačega. Ali to je današnja stvarnost medija bez skrupula.

Ima raznih natječaja od sportskih, rijaliti šovova do književnih natječaja za naj. djelo, naj. pjesmu toliko za ovo toliko za ono. Možemo to shvatiti i kao poticaj ostvarenja najboljeg, najizdržljivijeg kao u istoimenom filmu a možemo shvatiti i da ipak što se tiče književnih nagrada odlučuje za veliku nagradu barem 5 stručnih književnika koji odlučuju što je najbolje za čitatelje koji opet biraju bar u knjižnicama što žele. U hrvatskoj se najviše čitaju strani autori i te knjige su na svakom kiosku za sitne kune dok hrvatska književnost a ima je jako puno nije toliko poželjna. To pišem zbog toga jer razgovaram sa mlađim naraštajima koji posjećuju knjižnice. Zašto je tako? Rekli su mi da su naše knjige u zadnje vrijeme ma zamislite - glupe, teške i tanke. Ali to je sud samo nekolicine sa kojima sam razgovarala. Za druge bi trebalo provesti anketu - Što misle o hrvatskim knjigama u zadnje vrijeme? Koliko čitate? Što čitate? - Osim onih koji zbog studija itd. ne stignu čitati drugo ili ipak stignu uz sve druge obveze, sportske.

Webstilus / Portal za kućne ljubimce / Portal za umjetnike / Knjige za djecu / 100% besplatni oglasnik / Zagrepčani / AFA alge - Klamatska alga / Biblija / Portal za knjižničare i knjigoljupce / Portal za sve i svakoga
Joomla templates by a4joomla