allena0101

STARA CURA

Korisnička ocjena:  / 2


 
 

 

 

 

 

  PDF Ispis E-mail

 

ana   
 
                                   STARA  CURA

   Stiglo je proljeće,skoro će i kraj školske godine,hodnicima se slijeva rijeka đaka,svi veseli,razigrani,lijepi obavijeni čarima i mirisima proljeća.Razigrano brbljaju o praznicima,ljetovanju,prvim ljubavima,isti čarobni prah obuhvaća i nas u zbornici,prave se planovi,razmjenjuju znanja o dobrim i jeftinijim mjestima za odmor,o haljinama,šeširićima i ostalim ljetnim radostima.Sjedim za dnevnikom,duša mi se stisla,nema u meni ni veselja ni planova,moj život,moja putovanja svode se na put između stana i škole i natrag.Usamljena stara cura u društvu televizora tek da netko govori. A čeka me i posjet liječniku,Bože kolika sam ja hrpa jada.Pozdravljam se sa kolegama i odlazim liječniku koji već dugo i dobro poznaje moju samoću,bezvoljnost i nesigurnost.Kaže morate na odmor,šaljem vas u prirodu u Gorski Kotar u kolibu mojih poznanika,u utoćište ljepote i mira.
    Priroda će vam biti društvo,čarobni cvrkut ptica budit će vas,a cvijeće tepih biti.To je jedina terapija za vašu dušu. Teška srca pristanem i krenem u brda.Šetam,mirišem,osluškujem,gledam rađanje dana,gledam mjesec.Pomalo budim se,počinjem osjećati strujanje života.Prolaze dani i uskoro će kraj mog odmora,radosna sam prvi put u životu i čini mi se spremna za novu školsku godinu a možda ću uspijeti tračak ove ljepote unijeti u moje svakodnevno sivilo.
    Hodam šumom,duboko dišem opraštam se od svakog cvijeta od svake travke i u jednom trenutku ugledam biće,ugledam tebe.
O Bože tko li si,vilenjak?utvara?san ili ljudsko biće?Sunce se ljeska u tvojoj kosi,zelene oči nježno gledaju u ruci divlji ljiljan.Pružaš mi ruku,kažeš ljepotice moje srce ti se osmjehuje.Nešto me podiglo i zalepršalo u mojoj duši kao prica nošena toplim vjetrom i radošću,osjetim tvoj šapat,tvoje ruke dodiruju moje lice, prelaze preko čela,očiju.....Ovo je san,halucinacija,ovo je pogreška moga uma.Bojim se stiskam oči,ako pogledam,ako si san nestati će tvoj dodir i moj ushit,ako si java izgubiti ću se u tvojim očima.Nježnim cjelovom dodiruješ moje usne i nestaješ.
    Odlazim sa planine,vraćam se svojoj samoći i ne želim znati dali si san ili java  i opet hodam sama,živim sama,usamljena stara cura.U zbornici razgovori o odmoru a ja jednako šutim nad dnevnikom.
                      A moja duša te gleda,dodiruje
                      i sve što vidim i dodirujem
                      podsjeća me na tebe
                      na nježne zelene oči
                      i miris divljih ljiljana.
Webstilus / Portal za kućne ljubimce / Portal za umjetnike / Knjige za djecu / 100% besplatni oglasnik / Zagrepčani / AFA alge - Klamatska alga / Biblija / Portal za knjižničare i knjigoljupce / Portal za sve i svakoga
Joomla templates by a4joomla