Anitanita

where is my mind?

Korisnička ocjena:  / 1

nedvojbeno smo s*ebani. razočaram se svaki put kada dijeljenje zajedničkog komada svemira koji procijenim kao značajno zapravo ispadne samo prazno mjesto i hladno vrijeme. potom anksiozna analiziram kaos u glavi (vjerujem kako je posljednjih dana najgori ikada). kažu da je uzrok naše depresije pretjerano razmišljanje. pretjerano kao epitet uopće mi je paradoksalno postaviti uz glagolsku imenicu razmišljanje. ali ja sam takva.smatrala sam se suzdržanom i hladnom osobom dok nisam postala prisna sa suzdržanom i hladnom osobom  i napokon prerasla taj bunt. 

gledajući kroz prozor i izdišući u hladnoću vrući dah shvatila sam da sam pustila malo konce iz ruku. to bi bilo u redu, dapače, poželjno, da ih sada znam pokupiti s poda. zašto uvijek o velikim stvarima razmišljamo nakon što se dogode? slabi smo i zbunjeni, razlikujemo se samo po tome što netko ima stav koji skriva to da smo slabi i zbunjeni. zapravo smo bez njega svi jednako goli i osjetljivi. iz čiste neracionalnosti zahtijevamo, a sami svoje zahtjeve ne ispunjavamo. dajemo si pravo iznijeti stavove, a prvom prilikom kada je lakše zgaziti ih - zgazimo ih i licemjerno isto to drugima zamjeramo. gušimo se u vrtlogu pretvaranja. tko ne nosi masku, nosi masku da je nema. ima li smisla uopće tražiti smisao u tako zavaranim situacijama? slabi smo i zbunjeni. i ne znamo što želimo, nitko ne zna. razlikujemo se po tome tko je dovoljno svjestan stvari koje ne želi. a protiv panta rhei ne možemo.

ne volim pričati o patetici. nije moj đir. sašije me ovako smisao i besmisao s vremena na vrijeme. lako se izgubim u ovoj kolotečini života. smatram se jednom od onih osoba koje su svjesne velike količine dubokog sranja o retorikama hodanja ovom livadom zemljom i usprkos svemu tome što propagiram svojim stavovima, od slobode duha, izgradnje osobnosti do samoaktualizacije istraživanjem, često se zateknem izgubljenom i blokiranom u svemu tome. često se zateknem da prepuštam sve slučaju. i gdje sam onda?  priznajem, možda ne tamo gdje trebam biti, ali zasigurno koračam u tom smjeru.  

lijepo je imati ljude iz prošlosti koji ponekada uljepšaju i našu sadašnjost i za koje znamo da su tu ako ih zatrebamo, ali ponekada dođemo do toga trenutka u svome životu kada se na malo koga možemo osloniti. situacije su drugačije kada smo klinci i kada smo, kao, odrasli. lako je bilo ostaviti barbiku prijateljici da ne bude sama dok si ti na moru, da je pazi i češlja i vrati čitavu, ali je teško ostaviti sestru prijateljici da ne bude sama dok si ti daleko, da joj pomogne proći kroz razvod vaših roditelja. barbiku jedanaestogodišnja prijateljica najčešće vraća čitavu, a ako zakaže u svojoj dužnosti, pomirite se uz jedan dobar slamboš i nastavite preskakati gumi-gumi ili odete krasti maminu šminku i pravite se da imate 20 godina.za živuću osobu je ipak teže naći vremena. čovjek bi trebao biti na prvom mjestu, u ulozi univerzalnog prioriteta kako bi ovaj svijet učinio ljepšim mjestom. vrijeme je za odrastanje i ozbiljnost. trebamo prerasti neke dječje iluzije. više se ne moramo šminkati maminom šminkom i nositi 7 brojeva veće cipele da imamo 20 godina, jer uvjerljivo gazimo preko njih. ono što me čini žalosnom jest činjenica da nakon svega sve što osjećam jest praznina. osjećam ju kad udahnem i ispuni mi prsni koš. i cijelu prostoriju. kada izdahnem ostane samo osjećaj neke poluugodne boli kao podsjetnik da će se vratiti novim udahom. a udahnuti moram.  

pogubim se svaki put i kada počnem mogu pisati do sutra. pišem te svoje glupaste rečenice kao da dijete kistom umočenim u sve tempere svijeta trči ulicom ostavljajući trag na zidovima kuća, krijući u podsvijesti, a nekada i nekrijući, nadu da će neki slučajni prolaznik u njima vidjeti umjetničko djelo; ono što mu treba.. rekoše mi: majstorski odrađeno, majstore zanata međuljudskih odnosa. koliko dobiješ - toliko daš, nitko ne može ni iz čega stvoriti nešto.        

 

                             

Webstilus / Portal za kućne ljubimce / Portal za umjetnike / Knjige za djecu / 100% besplatni oglasnik / Zagrepčani / AFA alge - Klamatska alga / Biblija / Portal za knjižničare i knjigoljupce / Portal za sve i svakoga
Joomla templates by a4joomla